martes, 2 de febrero de 2016

Consum i l'Ajuntament de Sils (article)

EL GRUP DE CiU DE L' AJUNTAMENT DE SILS PREPARA UNA RESPOSTA LEGAL PER TOT L' AFER " CONSUM".
Albert Gallart Pérez
Coneixem la resolució desestimatòria del recurs d' ampara de l'Ajuntament de Sils al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, respecte de la sentència condemnatòria emesa pel Jutjat Contenciós Administratiu 2 de Girona per la què s' obliga a l' enderroc del Supermercat "Consum", per la informació que Capgirem Sils-CUP va difondre per les xarxes socials. És de justícia fer saber que "La Selva Informació", ja en tenia coneixement d' ença el Ple ordinari del passat dijous 28 de gener. El Cap del Grup Municipal de CiU a l' Ajuntament de Sils, Pere Mas, alhora que m' ho va fe coneixer, em va demanar la mateixa prudència que ell havia tingut al llarg d' aquest Ple, i no difondre la notícia fins que els Serveis Jurídics de Convergència haguessin fet la seva valoració. Suposo què la denúncia publica d' aquesta resolució judicial contrària als interessos econòmics de Sils, alhora què la celebrada victòria del moviment veïnal que l' ha fet possible, va recomenar Pere Mas d' empendre una molt calculada reacció a l' afer i sempre ajustada al què la llei permeti. Per les informacions de què disposa " La Selva Informació", no només es conformaran a exigir responsabilitats polítiques.

Aquest passat dimarts he pogut parlar amb el Cap de l' Oposició de l' Ajuntament de Sils, Pere Mas (CiU), a les 8'17 just quan sortia de l'Ajuntament de la Vila selvatana.Seguint instruccions, suposo, dels advocats de Convergència ha estat matiner i cumplidor a l' hora de registrar l' entrada d' una Instància, sol.licitant tota la documentació referent a l' afer "Consum". Començant pel què és podia fer quant a la construcció de la nau. Els acords de Ple al respecte. Tots els expedients, Estudis de Detall, modificacions del POUM o de Normes Subsidiàries, si s'escau. I, per descomptat, tota la documentació del Recurs Contenciós Administratiu.Al telèfon m' ha semblat d' allò més contundent, " ... cal analitzar quines responsabilitats, no només polítiques, es deriven d' aquest afer".

Al Comunicat de Pemsa que ahir va distribuir el Grup Municipal de CiU als Mitjans, volen sobretot " ... donar un suport total i inequívoc als veïns de Sils què amb la seva constància i perseverança han aconseguit una resposta favorable a les seves reivindicacions i inquietuts". Són molt tàcits a l' hora de fer palés què, " ... el Grup Municipal de CiU a l' Ajuntament de Sils es posiciona del costat de la legalitat. Independentment de qui va pendre part en aquestes decisions tan desacertades i contràries a llei". Obviament Pere Mas és conscient que l' afer s' enceta baix el Govern de l' ex Alcalde Joaquim Rovira de CIU, el reemprén la primera Administració d' IdS amb Martí Nogué d' Alcalde què arriba, fins i tot a aturar les obres.I, ho torna a activar IdS, amb l' aquiescència de CiU. Pere Mas i els altres tres Regidores i Regidor de Grup que ell encapçala, són conseqüents amb dos fets complicats de païr. El seu número 2, Carles Taberner era a l' Equip de Govern, aleshores, n'era Regidor d' IdS, i als acords de Ple on es va autoritzar l' obra, el Grup Municipal de CiU , també d' aleshores, hi va votar afirmativament. Clar què, avui la contudència amb la que afirma el seu posicionament Pere Mas, és indiscutiblement un lideratge ferm, diferent i de marcat respecte a la legalitat i el sentit comú.
CiU de Sils té clar què, " ... Cal restituir la dignitat dels veïns per tot el que han patit al llarg de tot aquest procés. Però també és imprescindible exigir responsabilitasts polítiques pels fets ocorreguts. Si s' acaben constatant les infraccions legals que recull la Sentència, demanarem responsabilitats als tècnics què pressumptament haguessin pogut negligir". Pere Mas, què és un home de números, es mostra, també, molt preocupat pel cost econòmic què tot aquest enrenou pot comportar a les butxaques dels silencs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario